Fordele og ulemper ved erhvervsleasing

Overvejer du at benytte dig af erhvervsleasing elbil eller erhvervsleasing af en benzinbil? Så bør du kende til alle fordele og ulemper, der er ved at erhvervslease en bil. Har du lyst til at lære mere om fordelene og ulemperne ved at erhvervslease en bil, bør du læse med videre her. 

Erhvervsleasing er en god løsning for mange firmaer

Erhvervsleasing er et rigtig godt alternativ for firmaer, som ikke ønsker at bruge penge på at købe en firmabil. Hvis du har brug for at have en firmabil til rådighed, kræver det nemlig en langt mindre økonomisk investering at lease. Det er altså en oplagt løsning for firmaer, der ønsker at få en firmabil på en billigere måde.

Fordele ved erhvervsleasing

Når det kommer til erhvervsleasing, kan du vælge mellem operationel leasing og finansiel leasing. Vælger du operationel leasing, betyder det, at du lejer bilen i en nærmere bestemt periode, hvorefter du leverer den tilbage til leasingselskabet. 

Fordelen ved denne leasingtype er, at du ikke har nogen risici i forbindelse med en eventuel restværdi, værdiforringelse eller videresalg af bilen. Derudover har du ingen økonomisk kapital bundet i bilen.

Hvis du vælger finansiel leasing, skal du selv købe eller videresælge bilen, når leasingperioden udløber. Fordelene ved finansiel leasing er, at der er færre etableringsomkostninger i forhold til, hvis du køber en bil.

Ulemper ved erhvervsleasing

Der er løbende en administrativ opgave forbundet med erhvervsleasing i stedet for et kontantkøb af en bil. Du skal nemlig hver måned sørge for at betale leasingydelsen.