Hvilke fælge skal jeg vælge?

Skal du have nye fælge til din bil? Så er det for de fleste et svært valg i forhold til, hvilke fælge de skal vælge. Fælge er bare prikken over i’et, så det er en svær og vigtig beslutning, når de helt rigtige fælge skal købes. 

Det gælder uanset, om du skal have fat i BMW fælge eller fælge til en anden bilmodel. Læs videre for at blive klogere på fælge, så det bliver en nemmere beslutning for dig i forhold til, hvilke fælge der er perfekte til din bil og dens look. 

Fordele ved alufælge og stålfælge

Det kan være lidt af et dilemma, når du skal beslutte, om du skal vælge alufælge eller stålfælge. Der er fordele ved begge typer fælge:

Fordele ved alufælge:

  • Alufælge ser godt ud og giver en bil et smartere udtryk
  • Du får mulighed for at montere bredere dæk på bilen med alufælge
  • Du kan også montere større fælge, der giver dig muligheden for lavere dæk

Fordele ved stålfælge:

  • Stålfælge skal ikke rengøres lige så meget, som alufælge skal
  • Det er en fordel med stålfælge, hvis du ønsker lavprofildæk. De mindsker nemlig risikoen for at skrabe fælgkanterne mod kantsten

Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, at alufælge skal efterspændes, når du har kørt et sted mellem 50 og 100 km. og igen efter mellem 400 og 500 km. Det er yderst vigtigt, at du gør dette, da helt nye alufælge godt kan “arbejde” lidt. 

Husk at læse lovgivningen om fælge

Inden du køber nye fælge til din bil, bør du læse lovgivningen om fælge. Herved kommer du ikke til at gøre noget forkert, når du skifter de gamle fælge ud med nye.